luni, 28 martie 2011

Adrian Severin, Razvan Lucescu si Luxemburg

Intr-o vreme dominata de tumult economic si rea-credinta din partea multor cetateni trebuie sa ne gasim si cateva momente in care sa putem contempla la cele petrecute si, desigur, momente in care sa relaxam neuronu' obosit si frustrat de atea crize, calamitati si scandaluri politice. Nu demult romanul de rand putea sa gaseasca refugiu in fotbal, sportul-rege daca vreti, dar de ceva ani buni nici acolo nu mai poate omu' sa se uite cu drag ca vorba aia: o vaca moarta nu da lapte! Ba mai mult, s-a ajuns in asa hal incat putem gasi similititudini intre lumea fotbalistica si scena politica.
Probabil ati auzit de "The Sunday Times", o publicatie amarata care abia daca are intindere nationala in Marea Britanie. Ei bine, netrebnicii astia si-au bagat nasul unde nu le fierbe oala si au trimis niste reporteri sub acoperire la cativa europarlamentari care, pentru a nu-si bate joc de munca englezilor, s-au "lasat" filmati cerand bani pentru anumite servicii. Unul dintre parlamentarii in culpa este nimeni altul decat Adrian Severin, PSD-ist de cand hau! Aditza al nostru a fost prins in timp ce cerea suma modica de 12 000 de euro pentru a modifica un amendament in favoarea unui investitor, un pret destul de rezonabil trebuie sa recunoastem, ca totusi, e criza! Dupa patania asta Adi a fost rugat de restul parlamentului european sa demisioneze ca ii face de cacat atat pe ei cat si pe restu' poporului roman, care si fara subterfugiile lui Severin, are o imagine destul de patata. Actionand in deplinatatea facultatilor mentale domnul Severin refuza tare si raspicat sa renunte la fotoliul de europarlamentar sustinand probabil ca nu vrea inca sa isi stranga jucriile si sa plece, devenind un monument viu al nesimtirii umane aproape peste noapte, ca o nota personala: felicitari Adi, mie mi-a luat ani de zile sa ajung sa mi se spuna nesimtit de cateva ori pe saptamana dar tu, prietene, esti un maestru desavarsit.
Incercand sa scap de sentimentul de rusine ma intorc cu fata spre fotbal, jucam cu Albania, Belarus si Bosnia, 3 tari pe care pe unde le-am prins le-am batut, dar surpriza nu batem pe nimeni, ca asa e romanu' baiat bun! Ba mai mult, ne bate Bosnia, o tara a carei istorie completa incape scrisa in "Amintirile din copilarie" ale lui Creanga (pentru necunoscatori sau idioti: asta inseamna ca exista de foarte putini ani). Esec venit dupa o perioada lunga de rezultate bune si...ah, stai, nu. Un esec venit dupa alti 3 ani de esecuri. Selectioner tot acest timp a fost si in mod iritant continua sa fie Razvan Lucescu, un baiat care il baga titutlar pe Florescu, un jucator concediat de o echipe din Rusia, de liga a 2-a, mai citeste o data propozitia aia. CONCEDIAT. RUSIA. LIGA A 2-A. TITULAR. In fine, greseli de judecata ar fi multe in cazul lui Lucescu Jr., probabil voi le vedeti chiar mai bine decat mine, ca vorba aia, la noi in tara toata lumea se pricepe la fotbal si politica. Ideea e ca lui Razvan i se cere sa demisioneze, dar el refuza vehement. Suna cunoscut? Selectioneru continua spunand ca sanse de calificare mai sunt dar 20 de secunde mai tarziu spune ca nu ar fi exclus un egal cu Luxemburg marti. Pai ia stai putin, asta e un pic de oximoron, nu? Putem sa ne calificam dar suntem egalii unei echipe care nu a inregistrat niciodata o victorie intr-un meciu oficial (e pe bune, google it).
In concluzie, vedeti paralela intre fotbal si politica, poate ca asta e starea poporului roman, sa fie un rebel fara cauza, un adevarat James Dean al Europei, ceea ce poate ca suna super tare , dar sa nu uitam ca actorul a murit la 24 de ani (Bosnia mai are putin si ajunge la varsta fatidica). Atat Adrian Severin cat si Razvan Lucescu refuza sa se dea la o parte chiar daca mai multi oameni din mai multe tari le spun ca nu e bine ce fac, poate ca au si ei dreptatea lor dar batranii mai spun o chestie: chiar daca tu nu ai baut deloc, daca 3 oameni iti spun ca esti beat, du-te si culca-te. Oricine e atat de indaratnic cand intampina opozitie din partea propriului popor este ori un geniu, ori un idiot de proportii biblice. Asa ca cine stie, poate Razvan Lucescu e un adevarat Da Vinci al vremurilor noastre, nimeni un il intelege acum dar peste sute de ani oamenii se vor uita in urma si il vor numai un maestru al meseriei sale. Daca ne uitam la Luxemburg o sa observam ca nu prea le-a ars lor de fotbal niciodata, neavand victorii cu mai nimeni, dar in schimb au al 2-lea cel mai mare PIB pe cap de locuitor din lume, asa ca poate peste cativa ani o sa ii multumim lui Razvan ca ne-a luat cheful de fotbal. Adrian Severin pe de alta parte e cu siguranta un idiot de proportii biblice, fara nici un fel de comentarii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu